راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

نیرو‌های حق التدریس همچنان بلاتکلیف در نظام آموزشی

  • کد خبر: ۸۵۷۷۵
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۹
نیرو‌های حق التدریس همچنان بلاتکلیف در نظام آموزشی
با وجود کمبود ۲۰۰۰  معلم در نظام آموزشی خراسان رضوی، همچنان نیرو‌های حق التدریس بلاتکلیف هستند.

جاوید | شهرآرانیوز؛ یا عاشق حرفه معلمی و تدریس هستند یا بعد از سال‌ها خدمت، چاره دیگری جز ماندن در این شغل ندارند. آن‌ها که با برچسب «حق التدریس» در مدارس آموزش و پرورش خدمت می‌کنند مانند دیگر معلمان ساعت‌ها با دانش آموزان سرو کله می‌زنند، کلاس مجازی برگزار می‌کنند و هزینه اینترنت و وسایل کمک آموزشی را خودشان می‌پردازند، اما در حسرت استخدام و امنیت شغلی مانده اند. در همه مقاطع تحصیلی هم حضور دارند؛ از پیش دبستانی بگیرید تا مقطع متوسطه. هر مهرماه را با دلخوش کردن به وعده‌ها شروع می‌کنند، به این امید که از این سال تحصیلی یا سال آینده ارتقا بگیرند و روزی با عنوان معلم رسمی بازنشسته شوند.

تأخیر چندماهه در پرداخت حقوق

آسیه در مجموع ۱۲ سال برای آموزش و پرورش خدمت کرده است، اما نه پیوسته. بعد از ۸ سال تدریس، دو سال بین آن تدریس را بدون هیچ حقوق و پشتوانه‌ای برای زایمان و نگهداری فرزندش بیکار شده است. خودش تعریف می‌کند که «خدمتم را از سال ۸۷ در مدرسه راهنمایی شروع کردم و اکنون در یک هنرستان دخترانه، ادبیات فارسی درس می‌دهم.

به عقیده او علاوه بر آینده نامعلوم، حقوق ناچیز معلمان حق التدریس هم جزو دلایل سختی شغلش است. می‌گوید: در همه سال‌هایی که خدمت کرده ام هیچ وقت ندیده ام معلم حق التدریسی، حقوق شایان توجهی بگیرد. همیشه حقوق آن قدر کم و ناچیز بوده است که از گفتنش خجالت کشیده اند. تأخیر در پرداخت همین حقوق ناچیز معلمان حق التدریس برای چندماه هم که رایج است. اگرچه آسیه مانند همه نیرو‌های حق الزحمه و ساعتی سازمان‌ها و شرکت‌های دیگر امید چندانی به تغییر وضعیتش ندارد، اما به نظرش نباید شغل معلمی اینچنین باشد؛ «معلمی که نتواند هزینه زندگی را با این حقوق ناچیز بپردازد، باید به شغل‌های دیگر متوسل شود و این کیفیت تدریس او را کم خواهد کرد.»

ماهانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان!

حقیقت جو هم معلم حق التدریس کلاس هفتم است و شرایط مشابهی با آسیه دارد. او اگرچه می‌داند صدای معلمان حق التدریس به جایی نمی‌رسد، اما با شرمندگی راضی می‌شود مبلغ حقوقش را اعلام کند. می‌گوید: ماهانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان!

مشکل بزرگ او برگزاری مجازی کلاس هاست؛ زیرا بیشتر درآمدش را باید صرف پرداخت اینترنت برگزاری این کلاس‌ها کند. می‌گوید: یک سال و نیم است به هر سختی‌ای که شده است کلاس هایم را برگزار کرده ام، اما هزینه‌هایی هم برایم داشته که باید برای پرداختش از خرج همسر و زندگی ام می ‎زده ام.
او سپس توضیح می‌دهد که به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های آموزشی مجبور بوده است کلاس هایش را در گروه‌های تلگرامی برگزار کند که همین مسئله مصرف اینترنت او و هزینه هایش را نیز بیشتر کرده است.

هنوز ۲۰۰۰ نفر کمبود معلم داریم

دانستن مراحل تعیین تکلیف و استخدام نیرو‌های حق التدریس مواردی است که باید از زبان مسئولان آموزش و پرورش شنید، اما این جزئیات به طور واضح از سوی هیچ مسئولی بازگو نمی‌شود و تنها به ذکر کلیاتی از پیگیری‌ها و وعده‌های داده شده بسنده می‌شود. علی ابری اول، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان، نیز پاسخ سؤالات ما را کوتاه می‌دهد: «باتوجه اجرای قانون تعیین تکلیف، تعداد نیرو‌های حق التدریس باقی مانده استان حدود۹۱۰ نفر هستند که در سایر ادارات (به جز نواحی هفت گانه مشهد) مشغول به خدمت اند.»

او با تأکید بر اینکه «برای جبران کمبود‌های آموزشی از نیرو‌های دیگر بهره گرفته ایم» اضافه می‌کند: حدود ۱۸۰ هزار ساعت کمبود نیروی انسانی استان را با کمک نیرو‌های غیرموظف کارکنان شاغل رفع کرده ایم. حدود ۶۰ هزار ساعت این رقم نیز از طریق بازنشستگان غیرموظف تأمین شده است. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان درعین حال یادآوری می‌کند که «همچنان حدود ۲ هزار نفر کمبود بحرانی در گروه معلم وجود دارد.» به عبارت دیگر کلاس‌های زیادی فاقد معلم هستند.

حکم پیمانی برای قبول شدگان دوره مهارت آموزی

ابری اول درباره نحوه به کارگیری نیرو‌های پذیرفته شده در آزمون اعلام می‌کند: قبول شدگان نهایی آزمون ماده ۲۸ سال ۹۹ مشغول به کار و احکام استخدام پیمانی آنان صادر شده است. همچنین برای مشمولان قانون تعیین تکلیف معلمان حق التدریس و نهضت سوادآموزی که در مرحله اول و دوم دوره مهارت آموزی دانشگاه فرهنگیان قبول شده اند نیز در صورت داشتن نظریه گزینش، احکام استخدام پیمانی در آبان ماه صادر خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->